1 Eylül 2013 Pazar

FRAKSİYONEL LAZERLE ÇATLAK TEDAVİSİ


FRAKSİYONEL LAZERLE ÇATLAK TEDAVİSİ

Bağ doku cildin alt tabakalarını kapsayan kaslar ile deri arasında bütünlüğün sağlanması işlevini gören derinin canlılığından sorumlu bir dokudur. Bu dokuda kolajen ve elastin gibi dokuyu oluşturan ve rejenerasyonu sağlayan bağ doku elemanları bulunmaktadır. Son yıllardaki çatlak tedavisi teknolojileri genellikle bu elastin ve kolajen liflerin harekete geçirilmesini hedef almaktadır.  Geçmişte yoğun olarak kullanılan peeling maskeleri ve losyonların popülerliğini kaybetmesine neden olan bu tekniklerden biri olan fraksiyonel lazerle çatlak tedavisi bahsedilen bağ doku elemanlarının stimüle edilmesi esasına dayanan bir sistemle işlemektedir.

Fraksiyonel lazerle çatlak tedavisi genellikle otofima, ronofima, bölgesel deri lezyonları, doğum sonrası oluşan benler, istenmeyen çiller, ameliyat izleri, çatlak tedavisi, göz kapaklarında bulunan yağ kitlelerinin alınması, anti-aging uygulamalar gibi işlemleri acısız, ağrısız ve cerrahi müdahale gerektirmeden yapabilmektedir. Kimi zaman cerrahi müdahale gerektiren durumlar da kansız şekilde yapılabilmektedir.

Fraksiyonel lazerle çatlak tedavisi işleminde çok farklı tiplerde lazerler(erbium ve co2) kullanılmaktadır. Son olarak çıkan lazer tipleri ile 5 ile 7 seansta (hastanın şikayetinin büyüklüğüne bağlı olarak) cildinizde oluşan sorunlardan kurtulmak mümkündür. Bu işlemin en iyi sonucunu 1. ayda almanıza rağmen , uygulama anından itibaren ufak değişiklikleri hissedebilirsiniz.

Bu işlem uygulanırken acı hissi çok az olmakla birlikte, işlem sonrasındaki kızarıklıklar en geç bir hafta içerinde geçmektedir. Şikayetleriniz devam ederse mutlaka uzman hekimlere danışmanız gerekmektedir.

 

1 yorum: