1 Eylül 2013 Pazar

ÇATLAK TEDAVİSİ YÖNTEMLERİ


 ÇATLAK TEDAVİSİ YÖNTEMLERİ

Ne kadar bebeksi bir cilde sahip olursanız olun yaşamınızın belli bir döneminde cilt konusunda bir takım sorunlarla karşı karşıya kalırsınız. İnsan cildi son derece hassastır, güneşten ya da dış etkenlerden kolayca etkilenebilmektedir. Yediğimiz içtiğimiz şeylere, kullandığımız ürünlere, stresi kontrol etme yetimize özen göstermek zorundayız. Kimi cilt tipleri yapısı itibari ile doğuştan şanslıdır.

            Kimileri ise çatlak oluşumlarına çok daha eğilimleridir. Çatlak tedavisi yöntemleri bugün birçok alternatife sahip olsa da genelde krem tedavisi tercih edilmektedir. Oysaki bu tip çatlaklarda kremler son derece yetersiz kalmaktadır. Cilt çatlakları dokuların esneklik ve sıklık özelliklerinin olumsuz olarak etkilenmesiyle ortaya çıkmaktadır. Tıp alanında basit yöntemler cilt üzerinde uygulanmaktadır. Bu konudaki modern yöntemler her geçen gün biraz daha gelişmektedir. Şimdi bu alandaki yöntemlere, yani çatlak tedavisi yöntemlerine kısaca bir göz atalım. Kremlerin genelde bu alandaki çözümlere yönelik pasif kaldığını belirtmiştik. Öncelikle çatlaklara kesin ve kalıcı bir çözümün söz konusu olmadığını bildirmekte fayda vardır.

           Kimyasal peeling, dermabrazyon yöntemi, lazer tedavisi, ıpl yöntemi gibi yöntemler bulunmaktadır. Bunların da ötesinde karın germe operasyonları da söz konusudur. Genelde lazer tedavileri tercih edilse de çözüm tercihleri değişkenlik göstermektedir. Ciltte oluşan çatlak sorunları genellikle erkeklerde değil bayanlarda görülmektedir. Bu anlamda çatlak tedavisi yöntemleri ile daha fazla ilgilenen kitle de genelde bayanlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder